The apartment is designed for a young couple, lovers of essentiality.

The atmosphere is thinned by the use of color and clean lines that distinguish the architectural space of the living area. The entrance wall shows an unusual curve that connects the dining area with the living room, the door to the sleeping area is flush with the wall in the change of direction. It is a restructuring where the structural part could not be changed but despite this strong limitation the result, thanks to the large windows, is high-level. Light is the main star of this smaller space along with the divider adjacent the staircase. It is a piece of custom-built furniture with very high attention to detail, glass plates fitting together and in a lacquered structure without support beams and adhesives. The effect is a kaleidoscope of colors reflected in a light that does not weigh down a divided environment, albeit only visually.


Client
Private

Scope of work
Design and construction management

Location
Parma, Italy

Project team
ReCS Architects, Pier Maria Giordani

Collaborators
Carlotta Caggiati

Year
2012